Vjetnamiešu kafija galvenokārt ir slavena ar savu garšu un īpašo pagatavošanas metodi: glāzes augšpusē tiek uzlikta saliekama krūze, kas sastāv no perforētas plāksnes, pašas krūzes apakšā kā siets ar caurumiem ielej smalki samaltu kafiju, bet augšpusē. ir pārklāts ar perforētu presi. Piepildiet ar ūdeni un pārklājiet ar vāku. Tādā veidā ūdens iziet cauri kafijai un pil glāzē.
Vjetnamiešu kafijas garša ir neaprakstāma. tie, kas ir mēģinājuši, sapratīs. Manuprāt, tā ir labākā kafija pasaulē, ja tā ir pareizi pagatavota.
Pašā Vjetnamā atrodas Dalatas pilsēta, kas atrodas kalnos 3000 metru augstumā. To no visām pusēm ieskauj 5000 metru augsti kalni. Klimats visu gadu ir vienāds: 25-28 grādi, lielisks mitrums, tāpēc vjetnamieši to sauc par mūžīgā pavasara pilsētu.
Pilsētā izplatījās tējas un kafijas plantācijas, kuras pirms vairāk nekā simts gadiem atveda franči, kuri kolonizēja valsti. Starp citu, franči šo šodien labi redzamo pilsētu uzcēla sev, franči ir prasmīgi plantācijās. Apgabals pie Dalatas izceļas arī ar augsni, sarkaniem māliem, kas bagāti ar dzelzi, kas būtiski ietekmē kafijas labvēlīgās īpašības.
Vjetnamā ir daudz veidu kafijas, tostarp slavenā Chen un Luwak. Tos var iegādāties tieši no Dalat plantācijas. Pēc pieredzes, un esmu apceļojis visu Vjetnamu, Dalat ir viszemākās kafijas cenas.
Starp citām šķirnēm ir viena, kas ir pelnījusi mūsu uzmanību – “Mins” kafija. Kā zināms, šo kafiju atklājuši franči, un tās atšķirīgās iezīmes ir pretīgā garša un svara zaudēšanas efekts, kad to patērē. Mūsdienās novājēšanas kafija ir populāra un bieži to var redzēt veikalos, taču varbūt tikai Vjetnamā šīs kafijas pupiņas var iegādāties bez piedevām un par ārkārtīgi zemu cenu.