Kajēnas pipari svara zaudēšanai

Kajēnas pipari svara zaudēšanai

Parasti to atrod garšvielu pulvera veidā, kas izgatavots no kaltētiem un sasmalcinātiem čili pipariem. Pasaulē slavenais ārstniecības augu speciālists Džons Kristofers ir tik aizrautīgs, lai pēc iespējas labāk izmantotu šo garšvielu, ka viņš ir izpelnījies segvārdu “Dr. Kajens”. Cits ārstniecības augu speciālists, doktors Ričards Šulcs, iesaka iekļaut kajēnas piparus jūsu mājās lietojamo garšaugu desmitnieka saraksta augšgalā. Kāpēc? Jo kajēnas pipari “liek pārējiem deviņiem garšaugiem darboties efektīvāk”.

Kas ir tik lielisks kajēnas piparos?

Tas ir tūlītējs stimulators un asinsrites paātrinātājs, kas veicina efektīvāku barības vielu pārnesi uz šūnām. Turklāt kajēnas pipariem ir īpašs īpašību kopums, kam ir ārstnieciska iedarbība uz ķermeni un īpaši uz sirds un asinsvadu sistēmu. Kā skaidro Dr. Šulcs, “Kajēnas pipari ir pilni ar pārsteidzošiem fitoelementiem, vitamīniem (īpaši C un E) un minerālvielām (tostarp magniju). Tas attīra asinis, ļaujot hormonālajiem signāliem iziet cauri ķermenim bez kavēšanās vai zuduma, tāpēc imūnsistēma uz tiem reaģē ātrāk un efektīvāk. Tātad, kajēnas pipari: 1. Stiprina sirdi un pat aptur notiekošo sirdslēkmi. 2. Paātrina asinsriti, attīra artērijas no sklerozes aplikumiem, atjauno sarkanās asins šūnas. 3. Palīdz gremošanai un pat dziedē peptiskās čūlas (lai cik paradoksāli tas izklausītos!). 4. Stimulē aknu darbību un normalizē žultspūšļa darbību. 5. Spēj cīnīties ar prostatas vēzi un samazināt audzēju izmērus. 6. Piemīt spēcīgas pretiekaisuma īpašības un mazina artrīta simptomus. 7. Spēj ārstēt hemoroīdus. 8. Aptur asiņošanu. 9. Normalizē triglicerīdu daudzumu asinīs. 10. Piemīt pretsēnīšu īpašības. Citas priekšrocības ir tādas, ka kajēnas pipari ir daudz lētāki par zālēm un tiem nav blakusparādību. Vai jūs domājat, ka kuņģa čūla vai gastrīts ir sarkano piparu lietošanas blakusparādība? Velti. Mediķi jau sen zina, ka kuņģa slimību cēlonis nav pikants ēdiens, bet baktērija Helicobacter Pylori. Protams, ja ir neārstēts gastrīts, tad, ēdot piparus, diskomforts palielināsies, tāpēc vispirms jāatbrīvojas no H. Pylori baktērijām (jo īpaši tāpēc, ka tagad tas ir diezgan viegli) un tad var ēst piparus, cik vēlaties. , bez jebkādām sekām uz veselību.

Kā izvēlēties un lietot kajēnas piparus

Diemžēl pašlaik čili pipari, no kuriem tiek gatavots kajēnas piparu pulveris, tāpat kā citi dārzeņi, var būt piesātināti ar dažādiem pesticīdiem, herbicīdiem un citām maz izmantojamām “ķīmikālijām”. Tāpēc bioloģiski audzētus piparus vēlams iegādāties no uzticamiem ražotājiem. Kajēnas pipari ir novērtēti pēc karstuma pēc Scofield Kitchen Units (SCU) skalas, un parasti tie ir 40 k, 60 k vai 90 k. Bet tas var būt vairāk vai mazāk. Ja esat iesācējs, sāciet ar vidēju spilgtumu 40 tūkstoši vienību. Atcerieties arī, ka pipari, kas ir mazāki par šo pikantumu, ir neefektīvi un praktiski nederīgi medicīniskiem nolūkiem. Cita starpā pikantuma līmenis norāda arī uz to, cik daudz piparu satur kapsaicīna – sarkanajos piparos atrodamā īpaši vērtīgā viela, kurai ir ārstnieciska iedarbība. Jo augstāks pikantuma līmenis, jo vairāk piparos ir kapsaicīna un tas ir veselīgāks. Šī viela ir tik noderīga, ka to jau ražo kapsulu veidā un pārdod aptiekās. Tomēr ārstnieciskais kapsaicīns nav tik efektīvs kā kapsaicīns no dabīgajiem pipariem. Dabīgie pipari iedarbojas uz mutes un rīkles nervu galiem un stimulē nervu sistēmu un pēc tam arī asinsrites sistēmu, tiklīdz tos ievieto mutes dobumā. Tāpēc labāk ir lietot kapsaicīnu tā dabiskajā formā, pievienojot ēdienam piparus. Ķīniešu medicīna iesaka 1 ēdamkaroti kajēnas piparu pulvera atšķaidīt glāzē ūdens ar citronu sulu un dzert vairākas reizes dienā. Iesācējiem labāk sākt nevis ar karoti, bet ar pusi tējkarotes un dažu dienu laikā strādāt līdz vajadzīgajam tilpumam. Starp citu, daži viltīgi Rietumu uztura speciālisti ir izvēlējušies šo recepti un, pamatojoties uz to, radījuši un patentējuši vairākas attīrošās diētas, tostarp slaveno Holivudas svara zaudēšanas sistēmu “Master Cleanse”. Ja neesat pieradis pie pikanta ēdiena, tad, lai mazinātu diskomfortu, piparus uzdzeriet ar aukstu ūdeni vai pienu. Tomēr būsiet pārsteigts, cik ātri pierodat pie asuma, un drīz vien pārstāsiet to pamanīt. Tas nozīmē, ka varat iegādāties asākus piparus.

Parašykite komentarą

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *