Papaija ir visbarojošākais auglis un piedāvā daudzus ieguvumus veselībai. Bet, runājot par tā sēklām, tās parasti tiek izmestas. Šīs mazās spēkstacijas ir pildītas ar uzturvielām un garšu. Tie ir bagāti ar olbaltumvielām, vitamīniem, minerālvielām, antioksidantiem un aminoskābēm. Tie ir arī bagāti ar šķiedrvielām, kas palīdz gremošanu un atbalsta jūsu ķermeņa funkcijas. Ļaujiet mums pastāstīt par papaijas sēklu priekšrocībām un to, kā ēst papaijas sēklas.
Kādas ir papaijas sēklu ēšanas priekšrocības?
Papaijas sēklas ir bagātas ar olbaltumvielām un ir īpaši noderīgas veģetāriešiem un vegāniem, kuri vēlas palielināt olbaltumvielu uzņemšanu. Turklāt šīs sēklas veicina veselīgu zarnu darbību, jo tās satur šķiedrvielas un gremošanas enzīmus, piemēram, papaīnu un karpīnu. Šīs sēklas satur veselīgus mononepiesātinātos un polinepiesātinātos taukus, kas atbalsta sirds veselību un samazina augsta holesterīna līmeņa risku. Tā kā šīs sēklas ir bagātas ar antioksidantiem, piemēram, flavonoīdiem un fenola savienojumiem, tās cīnās ar oksidatīvo stresu, samazinot hronisku slimību risku. Ir dažādas aminoskābes, kas ir ļoti svarīgas vispārējai veselībai un labsajūtai.
Kā ēst papaiju?
Tagad, kad zināt papaijas sēklu priekšrocības, izpētīsim, kā tās iekļaut savā ikdienas uzturā:
1. Patērē tieši
Vienkārši izņemiet sēklas no nogatavojušās papaijas un ēdiet tās tieši. Tā kā tā garša ir nedaudz piparota un var būt intensīva, sāciet ar dažām sēklām un pakāpeniski palieliniet daudzumu.
2. Pievienojiet tos smūtijiem
Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā patērēt papaijas sēklas, ir pievienot tās savam rīta smūtijam. Vienkārši sajauciet tos ar citām sastāvdaļām, lai palielinātu uzturvērtību.
3. Izmantojiet tos kā salātu mērci
Varat tos izmantot arī salātu mērcēm. Apkaisiet salātus ar sasmalcinātām papaijas sēklām, lai tie būtu īpaši kraukšķīgi un nedaudz pikantuma.
4. Ģērbšanai
Papaijas sēklas varat samalt un sajaukt ar olīveļļu, citronu sulu un šķipsniņu sāls, lai iegūtu garšīgu un veselīgu salātu mērci.
5. Sagatavojiet ielieto ūdeni
Sasmalciniet papaijas sēklas un iemērciet tās ūdenī, lai iegūtu atsvaidzinošu dzērienu. Tas var būt smalks veids, kā tos iekļaut savā ikdienas mitrināšanas rutīnā.
6. Pagatavo papaijas sēklu pastu
Sasmalciniet papaijas sēklas un sajauciet ar medu, lai izveidotu pastu. Jūs varat lietot vienu karoti šī maisījuma kā papildinājumu.
7. Uzkodu maisījums
Pagatavojiet barojošu uzkodu maisījumu, sajaucot papaijas sēklas ar riekstiem un žāvētiem augļiem.
8. Sajauc to ar jogurtu
Sajauciet maltas papaijas sēklas jogurtā, lai iegūtu bagātīgu un barojošu uzkodu.
9. Graudaugu vai auzu pārslu
Daudziem no mums graudaugu pārslas vai auzu pārslas ir mūsu ikdienas brokastis. Ar to jau var baudīt augļus. Bez tam tajā varat arī sajaukt papaijas sēklu pulveri, lai nodrošinātu svaigumu un uzturu.
10. Pievienojiet mērcēm
Pievienojiet maltas papaijas sēklas makaronu mērcēm vai kā piedevu grilētām zivīm vai vistas gaļai, lai iegūtu aizraujošu sajaukumu. Piezīme: lai gan papaijas sēklām ir daudz priekšrocību, tās jālieto mērenībā. Pārmērīgs patēriņš var izraisīt gremošanas traucējumus to spēcīgo fermentatīvo īpašību dēļ. Ja esat grūtniece vai jums ir īpaši veselības traucējumi, pirms papaijas sēklu pievienošanas diētai konsultējieties ar veselības aprūpes speciālistu.