Jaunā gada greznās dzīres lēnām, bet pārliecinoši rit uz leju, un mēs atkal sākam čīkstēt par brīnumainiem un ātriem notievēšanas veidiem, skumji pamanot svētku vakariņu sekas spogulī un uz svariem. Iesakām padomāt par maģisko japāņu diētu, kas jau pēc 2 nedēļām sola uz visiem laikiem atvadīties no pieciem vai pat astoņiem patiešām liekiem ķermeņa kilogramiem. Diēta ir stingra, drīzāk ļoti smaga; jūs neiedziļināsieties animācijā, piemēram, badā (bet būtu labāk, ja jūs to darītu), jo niecīgais ēdienu klāsts, minimāla kaloriju diēta un ēdieni ar zemu ogļhidrātu saturu, bez sāls, godīgi sakot, nav pārbaudījums cilvēkiem. vāja sirds. Diēta paredzēta 14 dienām, necilvēcīgo psihisko apstākļu dēļ to ieteicams praktizēt ne biežāk kā reizi pusgadā. Taču dzelžainos veiksminiekus, kuri apgūs šo diētu un turklāt pareizi un raiti no tās izstāsies, tiks apbalvoti ar ilgstošu ilgtermiņa rezultātu, viegluma sajūtu no zaudētajiem kilogramiem un “sakausētajiem” pietūkumiem, apziņa, ka viņi ir vieni no mazajiem zemniekiem, kuri var izturēt šādus ierobežojumus un tomēr iegūt galveno balvu!
Japāņu diēta – kontrindikācijas
Jebkurā gadījumā pirms diētas uzsākšanas konsultējieties ar savu ārstu. Diēta ir kontrindicēta:
- grūtniecēm un sievietēm zīdīšanas periodā
- cilvēkiem ar gastrītu un kuņģa čūlu
- cilvēki ar aknu un nieru slimībām
- cilvēki ar sirds slimībām
Ja vārdi “japāņu diēta” uzbur rīsu, suši un jūras velšu attēlus, mēs ātri atgriezīsimies pie zemes — visi atļautie pārtikas produkti ir zināmi, pieejami un paredzami, tādējādi samazinot alerģiju risku. Vienīgais, kas padara diētu noteikti līdzīgu Uzlecošās saules zemes iedzīvotāju ēšanas stilam, ir mērenība, kaitīgo ogļhidrātu trūkums un zems kaloriju saturs. Zināms, ka japāņi neēd čipsus, kūkas un šokolādi, un viņu ikdienas uzturā kaloriju daudzums ir gandrīz par ceturtdaļu mazāks nekā vidusmēra eiropieša vai amerikāņa ēdienkartē. Kāda japāņu uztura speciāliste stāsta, ka viņas tautieši savu jaunību un ilgmūžību ir parādā salīdzinoši nelielam ogļhidrātu daudzumam ikdienas ēdienkartē un nelielām porcijām.
Japāņu diētas pamatnoteikumi:
Diētas pamatā ir liels ikdienas kaloriju daudzuma samazinājums un ļoti ierobežots pārtikas produktu klāsts. Tomēr jūs saņemsiet visas organismam nepieciešamās vielas. Galvenais noteikums ir stingri ievērot sagatavoto uztura plānu un ievērot diētu ne ilgāk kā 14 dienas, pretējā gadījumā pastāv risks kaitēt savai veselībai.
- Visi ēdieni tiek tvaicēti, vārīti vai cepti.
- Mēģiniet iet gulēt pirms 00:00 – pietiekami daudz miega ir viens no svarīgiem veiksmīgas svara zaudēšanas nosacījumiem.
- Mēģiniet ēst 2-3 stundas pirms gulētiešanas.
- Ievērojiet pareizu uzturu.
- Maksimālais porcijas izmērs ir 250 g.
- Dzeriet daudz tīra, negāzēta ūdens. Dzeršanas paradumi ir svarīgi gan sāta sajūtai, gan pārstrādātu dzīvnieku olbaltumvielu produktu izslēgšanai.
- Ja jūtat smagu diskomfortu – vājumu, galvassāpes, ķermeņa sāpes vai citus simptomus – pārtrauciet diētu un konsultējieties ar ārstu.
- Izvēlieties dabīgu zaļo tēju un kafiju, kas satur labvēlīgus antioksidantus.
- Izvairieties no sāls lietošanas visā diētas laikā.
- Jums vajadzētu ēst trīs reizes dienā; uzkodas nav atļautas.
- Sāciet savu rītu ar glāzi ūdens tukšā dūšā.
- Veiciet sagatavošanās darbus – dažas dienas pirms diētas atmetiet saldumus un ātrās uzkodas un sāciet samazināt porcijas.
- Nemainiet dienas, nemainiet ieteiktos produktus – stingri ievērojiet plānu.
Tātad, ko mēs ēdīsim un kādos daudzumos uzturēsim pārtiku visu diētas laiku:
- Dabīgas vai maltas kafijas pupiņas – 1 iepakojums
- Zaļā lapu tēja bez piedevām – 1 iepakojums
- Vistas olas – 20 gab.
- Jūras zivju fileja – 2 kg.
- Liesa liellopa gaļa, mīkstums – 1 kg.
- Vistas fileja – 1 kg.
- Neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa – 500 ml.
- Baltie kāposti – 2 mazas dakšiņas.
- Svaigi burkāni – 2-3 kg.
- Cukini, baklažāni – 1 kg.
- Kefīrs (no 1% tauku līdz 2,5%) – 1 l.
- Tomātu sula – 1 l.
- Drupatas ir rupjmaize, kas žāvēta tosterī.
- Citrons – 2 gab.
- Augļi (izņemot vīnogas un banānus) – 1 kg.
Sāksim? Mēs esam atraduši divas izvēlnes iespējas daudzos avotos, un tās visas apgalvo, ka tās ir oriģinālas. Piegādājam abus.
Japāņu diētas ēdienkarte 14 dienām (1. iespēja)
Pirmā diena
- Brokastis: kafija bez cukura un piena.
- Pusdienas: 2 vārītas olas, vārīti kāposti ar augu eļļu un glāze tomātu sulas.
- Vakariņas: 200 g vārītas vai ceptas zivs.
Otrā diena
- Brokastis: gabaliņš rupjmaizes un kafija bez cukura.
- Pusdienas: 200 g vārītas vai ceptas zivis ar vārītiem kāpostiem un augu eļļu.
- Vakariņas: 100 g vārītas liellopa gaļas un glāze kefīra.
Trešā diena
- Brokastis: rupjmaizes gabaliņš, grauzdēts tosterī, vai neraudzēti cepumi bez piedevām, kafija bez cukura.
- Pusdienas: cukini vai baklažāni, cepti augu eļļā, jebkurā daudzumā.
- Vakariņas: 200 g nesālītas vārītas liellopa gaļas, zaļie kāposti augu eļļā un 2 vārītas olas.
Ceturtā diena
- Brokastis: neliels svaigs burkāns ar viena citrona sulu.
- Pusdienas: 200 g vārītas vai ceptas zivs un glāze tomātu sulas.
- Vakariņas: 200 g jebkura augļa.
Piektā diena
- Brokastis: neliels svaigs burkāns ar viena citrona sulu.
- Pusdienas: vārīta zivs un glāze tomātu sulas.
- Vakariņas: 200 g jebkura augļa
Sestā diena
- Brokastis: kafija bez cukura.
- Pusdienas: nesālīta vārīta vista (500 g) ar svaigu kāpostu un burkānu salātiem augu eļļā.
- Vakariņas: mazi svaigi burkāni un 2 vārītas olas.
Septītā diena
- Brokastis: zaļā tēja.
- Pusdienas: 200 g nesālītas vārītas liellopa gaļas.
- Vakariņas: 200 g augļu vai 200 g vārītas vai ceptas zivs vai 2 olas ar svaigiem burkāniem augu eļļā vai vārīta liellopa gaļa un 1 glāze kefīra.
Astotā diena
- Brokastis: kafija bez cukura.
- Pusdienas: 500 g vārītas vistas bez sāls un burkānu un kāpostu salāti augu eļļā.
- Vakariņas: svaigi mazi burkāni ar augu eļļu un 2 vārītas olas.
Devītā diena
- Brokastis: vidēji burkāns ar citronu sulu.
- Pusdienas: 200 g vārītas vai ceptas zivs un glāze tomātu sulas.
- Vakariņas: 200 g jebkura augļa.
Desmitā diena
- Brokastis: kafija bez cukura.
- Pusdienas: 50 g siera, 3 mazi burkāni augu eļļā un 1 vārīta ola.
- Vakariņas: 200 g jebkura augļa.
Vienpadsmitā diena
- Brokastis: kafija bez cukura un rupjmaizes šķēle.
- Pusdienas: cukini vai baklažāni, cepti augu eļļā, jebkurā daudzumā.
- Vakariņas: 200 g vārītas liellopa gaļas bez sāls, 2 vārītas olas un svaigi kāposti augu eļļā.
Divpadsmitā diena
- Brokastis: kafija bez cukura un rupjmaizes šķēle.
- Pusdienas: 200 g vārītas vai ceptas zivis ar svaigiem kāpostiem augu eļļā.
- Vakariņas: 100 g vārītas nesālītas liellopa gaļas un glāze kefīra.
Trīspadsmitā diena
- Brokastis: kafija bez cukura.
- Pusdienas: 2 vārītas olas, vārīti kāposti augu eļļā un glāze tomātu sulas.
- Vakariņas: 200 g vārītas vai ceptas zivs augu eļļā.
Četrpadsmitā diena
- Brokastis: kafija bez cukura.
- Pusdienas: vārīta vai cepta zivs (200 g), svaigi kāposti ar olīveļļu.
- Vakariņas: 200 g vārītas liellopa gaļas, glāze kefīra.
Japāņu diētas ēdienkarte 14 dienām (2. iespēja)
Pirmā diena
No rīta: tase melnas kafijas bez cukura. Pēc pusdienām: 100 g ceptu dārzeņu, vārīta vistas ola, 200 ml tomātu sulas (mājās gatavota). Vakarā: 250 g vārītas jūras līdakas.
Otrā diena
No rīta: zaļo lapu tēja un 50-100 g krekeri. Pēc pusdienām: 150 g ceptas mencas, 100 g zaļo burkānu un balto kāpostu salāti. Vakarā: 150 g sautētas liellopa gaļas (bez eļļas), 200 ml viena procenta kefīra.
Trešā diena
No rīta: kafija un 100 g krekeru. Pēcpusdienā: 250 g sautētu cukini.
Ceturtā diena
No rīta: svaigi pagatavota nesaldināta kafija. Pēcpusdienā: 250 g ceptas mencas. Vakarā: viens ābols un viens persiks.
Piektā diena
No rīta: svaigi pagatavota zaļā tēja, 200 g zaļo burkānu. Pēcpusdienā: 200 g vārīta heka un glāze mājās gatavotas tomātu sulas (bez sāls). Vakarā: 250 g persiku vai aprikožu (var abus kopā pa 250 g).
Sestā diena
No rīta: melna malta kafija. Pēc pusdienām: 100 g tvaicētas vistas filejas, 150 g burkānu un kāpostu salātu. Vakarā: 2 vistas olas, 150 g ceptu kāpostu.
Septītā diena
Rīts: zaļā tēja. Pēcpusdienā: 100 g vārītas teļa gaļas un 1 ābols. Vakarā: 250 g ceptas vistas krūtiņas (bez ādas).
Astotā diena
Rīts: nesaldināta zaļā tēja. Pēcpusdienā: 150 g ceptas teļa gaļas, 1 nektarīns. Vakarā: 2 vārītas vistas olas, 150 g neapstrādātu burkānu, sagrieztu gabaliņos.
Devītā diena
No rīta: svaigi pagatavota kafija. Pēc pusdienām: 2 vārītas vistas olas, 150 g dārzeņu salātu. Vakarā: 250 g augļu salātu.
Desmitā diena
No rīta: 150 g neapstrādātu burkānu, kas apkaisīti ar citrona sulu (var sarīvēt vai sagriezt kubiņos), melnā kafija. Pēcpusdienā: 250 g jebkuras ceptas zivs un tomātu sulas. Vakarā: 250 g jebkura augļa.
Vienpadsmitā diena
No rīta: svaigi pagatavota zaļā tēja, 50-100 g krekeri. Pēcpusdienā: sautēti cukini ar baklažāniem (250 g), mājās gatavota tomātu sula. Vakarā: 200 g vārītas teļa gaļas, glāze zema tauku satura kefīra.
Divpadsmitā diena
No rīta: melna kafija un 100 g krekeru. Pēc pusdienām: 150 g ceptas navagas (vai citas zivis) un 100 g balto kāpostu salātu. Vakarā: 250 g augļu salātu.
Trīspadsmitā diena
Rīts: nesaldināta zaļā tēja. Pēcpusdienā: 2 vārītas olas, 150 g dārzeņu, tomātu sula. Vakarā: 250 g tvaicētas zivis.
Četrpadsmitā diena
No rīta: svaigi pagatavota zaļā tēja bez cukura. Pēc pusdienām: 100 g ceptas mencas, 150 g burkānu un balto kāpostu salāti. Vakarā: 200 g vārītas teļa gaļas, glāze 1% kefīra.
Atteikšanās no diētas
Lai saglabātu rezultātus un mazinātu kaitējumu veselībai, ir ļoti svarīgi pareizi pārtraukt divu nedēļu diētu. Acīmredzot pēkšņa atgriešanās pie iepriekšējā kaloriju daudzuma un porciju palielināšana ir pilns ar visu zaudēto kilogramu atgriešanos “ar draugiem”. Tāpēc nesteidzieties – ideālais izejas laiks ir 14 dienas. Sabalansējiet savu uzturu olbaltumvielu, tauku, ogļhidrātu un kaloriju ziņā — jā, tas prasa zināmu darbu un savu zināšanu ieviešanu sistēmā. Un pakāpeniski veidojiet savu diētu atbilstoši jūsu vecuma, auguma un fiziskās aktivitātes ideālajiem rādītājiem. Pilnībā izslēdziet no uztura ātrās uzkodas un alkoholu, samaziniet konditorejas izstrādājumu, kūku un saldumu patēriņu. Palieliniet dārzeņu un liesās zivju un gaļas daudzumu savā ēdienkartē. Apbruņojieties ar kaloriju un pārtikas produktu uzturvielu sastāva tabulu un virtuves svaru. . Aptuvenais diētas pārtraukšanas grafiks:
- 1. diena. Pievienojiet savai ēdienkartei dažus jaunus ēdienus, piemēram, dārzeņus, un pagatavojiet no tiem salātus. Var pievienot arī brokastīm, bet neļaujiet sevi apmānīt, porcijas izmērs ir 100-150 g.
- 2. diena. Turpiniet paplašināt savu produktu sarakstu. Pievienojiet 1 uzkodu starp brokastīm un pusdienām. Tam jābūt vieglam, piemēram, 1 tomāts vai 1 ābols.
- 3. diena. Sāciet palielināt savu ikdienas kaloriju daudzumu par aptuveni 200-300 kcal.
- 4. diena. Pievienojiet uzkodu starp pusdienām un vakariņām. Dienas diētas kaloriju saturs ir 1200-1300. Pievienojiet ēdienkartei graudaugus (griķus, auzu pārslas). Palieliniet ogļhidrātu uzņemšanu. Sāciet fiziskus vingrinājumus (ja iepriekš neesat to darījis): staigājiet stundu vai vairāk, viegli vingrojiet.
- 5. diena. Aprēķiniet savu ikdienas kaloriju daudzumu, pamatojoties uz jūsu augumu, vecumu un svaru. Sāciet pakāpeniski palielināt kaloriju patēriņu līdz vajadzīgajam līmenim. Ja vēlaties zaudēt svaru un turpināt, ēdiet par 200-300 kcal mazāk nekā parasti.
- 6. diena. Pievienojiet uzkodu pēc vakariņām 2-3 stundas pirms gulētiešanas. Sāciet ēst vakariņas nedaudz agrāk, nekā biji pieradis diētas laikā. Turpiniet paplašināt produktu sarakstu.
- No septiņiem līdz četrpadsmit. Palieliniet fizisko aktivitāti. Palieliniet kaloriju, olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu daudzumu līdz aprēķinātajai normai. Palieliniet produktu skaitu. Ja nepieciešams, varat nedaudz palielināt porcijas lielumu. Pakāpeniski pārejiet uz sabalansētu uzturu.