Vai esat kādreiz dzirdējuši par gaisa ceptuvi? Jo vairāk nodarbojos ar veselīgu uzturu, jo vairāk uzzinu par ierīcēm un virtuves ierīcēm. Lielas un mazas gaisa cepšanas iekārtas kļūst par arvien populārāku veidu, kā pagatavot kraukšķīgus ēdienus, neizmantojot eļļu un taukus (un netīrumus) no fritēšanas iekārtas.
Ir daudz veidu, kā gatavot, un daži veidi ir veselīgāki par citiem; it īpaši, ja runa ir par gaisa ceptuvi. Šīs ierīces ir ne tikai neticami efektīvas, bet, ja vēlaties dzīvot veselīgāku dzīvesveidu, ir pieejamas daudzas brīnišķīgas svara zaudēšanas receptes. Apskatīsim tuvāk, kas ir veikalā.
Kā darbojas gaisa cepšanas iekārta
Gaisa ceptuves ēdienu gatavo pēc konvekcijas principa. Viņiem augšpusē ir grila elements, kas uzsilst, un ventilators, kas spiež gaisu uz leju. Gaisa cepeškrāsns sildelements cirkulē siltu gaisu un var sasniegt pat 250°C temperatūru. Šis gaiss liek ēdienam gatavoties un sacietēt.
Šī siltuma kombinācija no augšas, kas izstaro pārtiku, un konvekcija no apakšas dara visu darbu. Tas darbojas daudz ātrāk nekā parastā konvekcijas cepeškrāsns, un, tā kā siltums nāk no augšas un apakšas, jums nav jāapgriež ēdiens, kā tas būtu parastajā krāsnī.
Šāda cepeškrāsns ne tikai ātri pagatavos ēdienu, bet arī bieži vien iespējams regulēt sildīšanas pakāpi atkarībā no gatavojamā ēdiena veida.
Ja uztraucaties par visa tā īpaši karstā gaisa drošību, kas cirkulē slēgtā telpā, varat būt drošs, ka gaisa ceptuvēm ir filtrēta izplūdes sistēma, kas atbrīvo daļu no spiediena un nodrošina ierīces lietošanu droši. Viens ražotājs gaisu sauc par “pārkarsētu”. Visa ierīce ir veidota tā, lai ļoti karstais gaiss pārvietotos noteiktā secībā, tāpēc ēdiens tiek pagatavots ātri.
Protams, var izvēlēties arī dažādus iepakojumus. Neliela cepeškrāsns ir ideāli piemērota personīgai lietošanai, savukārt tie, kas rūpējas par ģimenes vajadzībām, var iegādāties lielu gaisa ceptuvi. Gaisa cepšanas iekārtas ir populāras arī to ieguvumu dēļ veselībai, tāpēc pāriesim pie nākamās galvenās sadaļas.
Cepšanas panna bez eļļas
Iespējams, ka vispazīstamākā gaisa ceptuvju priekšrocība ir tā, ka tajās tiek izmantota tikai daļa no cepamās eļļas, kas parasti nepieciešama tradicionālajās krāsnīs. Pētījumi liecina, ka tas var palīdzēt samazināt nopietnu problēmu, piemēram, sirds slimību, augsta asinsspiediena un specifisku iekaisuma slimību risku.
Vēl viena lieta, kas jāpiemin, ir tāda, ka ēdiena gatavošana ar eļļu var būt bīstama. Šim šķidrumam ir tendence izšļakstīties un noteiktos apstākļos pat aizdegties. Tas var būt ļoti reāls briesmas virtuvē. Labā ziņa ir tā, ka gaisa cepšanas iekārtas ir daudz drošākas; īpaši, ja dzīvojat mājās ar maziem bērniem.
Britu slavens šefpavārs Gordons Remzijs saka, ka “gaiss ir jaunā eļļa”. Lai gan mēs brīdinām, ka fritrī kartupeļi negaršo tieši tā, kā fritē, tie ir izgatavoti no eļļas frakcijas, ko izmanto fritē, “un čipsi ir kraukšķīgi no ārpuses un mīksti no augšas. ” iekšā tās ir veselīgākas iespējas, un tās garšo lieliski.”
Ko var pagatavot gaisa fritē
Tātad, kādus ēdienus var pagatavot šajās fritēs? Gaisa cepšanas iekārtas ir vispopulārākās, lai pagatavotu kraukšķīgus kartupeļus (čipsus) ar minimālu eļļu vai bez tās. Tomēr cilvēki tos izmanto dažādos ēdienos, piemēram, sīpolu gredzenos, grauzdētos dārzeņos un pat gaisā ceptā vistas gaļā. Izmantojot gaisa cepeškrāsni, kāpostu čipsus varat pagatavot 10 minūtēs. Patiesībā ir daudz unikālu iespēju, kas jāapsver. Parastie ēdieni ietver gaļu, piemēram, vistu, tītaru un zivis. Tomēr lielākā daļa patērētāju uzskata, ka gaisa cepšanas iekārtas ir lieliski piemērotas saldētu pārtikas produktu uzsildīšanai vienmērīgākas temperatūras sadalījuma dēļ. Šeit ir dažas citas iespējas, kas jāpatur prātā.
- Zaļās vai zaļās pupiņas
- Grauzdētas ķirbju sēklas
- Tofu
- Cepti kartupeļi
- Gardi žāvēti augļi, piemēram, ābolu kraukšķīgi
Tā kā cepšana gaisā izžāvēs daudzas sastāvdaļas, šīs ceptuves ir arī lieliska iespēja, ja vēlaties pagatavot mājās gatavotu taku maisījumu pirms nākamā ceļojuma ārā.
Labākās Air Fryer pārtikas idejas
Jau tagad redzam, ka ēdienu var pagatavot, izmantojot konvekciju. Tāpēc ir tik daudz recepšu. Gaisa cepšanas pavārgrāmatā varat atrast daudz, taču izpētīsim trīs veselīgus ieteikumus.
Gaisā cepti sparģeļi
Sasmalciniet divas ķiploka daiviņas uz divām uncēm veselu sparģeļu. Pievienojiet garšvielas pēc savas gaumes un cepiet apmēram 20 minūtes, lai baudītu gardas pusdienas uzkodas.
Saldo kartupeļu čipsi
Sagrieziet divus vidēja lieluma saldos kartupeļus apmēram četrus milimetrus biezās šķēlēs. Vienkārši novietojiet tos uz paplātes un ļaujiet pannai darīt visu pārējo. Pievienojiet jūras sāli, lai iegūtu papildu garšu.
Tomāti un Buffalo Mocarella
Tomātu un bifeļa mocarellas šķēles sajauc ar cilantro. Cep, līdz mocarellas augšdaļa ir nedaudz kraukšķīga un zeltaini brūna.