Cik daudz laika gatavot kartupeļus

Cik daudz laika gatavot kartupeļus

Ar dažiem vienkāršiem padomiem jūs varat ātrāk vārīties lieliskus kartupeļus – tikai 12 minūtes uz plīts vai 6-8 minūtēs mikroviļņu krāsnī. Šajā rokasgrāmatā ir apskatīts, kā pagatavot kartupeļus, lai tas atbilstu salātiem, zupām, sautējumiem vai citiem ēdieniem.

Cik daudz kartupeļu vajadzētu gatavot?

Ideāli vārīti kartupeļi saglabā savu formu pēc vārīšanas, tām ir maiga tekstūra, un āda viegli nomizojas.

Vai vēlaties katru reizi pagatavot perfektus kartupeļus? Pagatavojiet tos uz plīts 12 līdz 30 minūtes, atkarībā no kartupeļu lieluma. Ja jūs steidzaties, varat izmantot mikroviļņu krāsni un sagatavot tos 6-8 minūtēs.

Vārītus kartupeļus var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai izmantot citiem ēdieniem sastāvdaļām. Ēdienu gatavošana ir veselīga izvēle, jo nav papildu tauku un 100 gramiem ir tikai 87 kalorijas. Arī gandrīz nav nepieciešams tīrīt pēc ēdiena gatavošanas.

Kā pagatavot kartupeļus?

  1. Nomazgājiet kartupeļus. Maigi berzējiet zem tekoša ūdens, lai noņemtu netīrumus.
  2. Ielieciet katlā. Novietojiet kartupeļus vidējā vai lielā katlā.
  3. Piepildiet ar ūdeni. Pievienojiet aukstu ūdeni, lai pārklātu kartupeļus apmēram 2,5 cm virs. Pēc garšas varat pievienot sāli.
  4. Pavārs. Novietojiet uz lielas uguns un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  5. Saglabājiet laiku pēc lieluma. Gatavojiet 12 līdz 30 minūtes (skatīt tabulu zemāk).
  6. Atdzist. Noņemiet kartupeļus un pirms lietošanas ļaujiet atdzist 5 līdz 10 minūtes.

Kartupeļu sugas ēdiena gatavošanai

Lai arī gandrīz visus kartupeļus var pagatavot, noteiktas sugas ir labāk piemērotas noteiktiem ēdieniem:

  • Kartupeļu cepšana. Spēcīgi cieti saturoši kartupeļi, piemēram, russet, Aidaho vai saldie kartupeļi, tiek ātri noārdīti un ir piemēroti tikai berzētiem kartupeļiem.
  • Universālie kartupeļi. Vidēji cieti saturoši kartupeļi, piemēram, Jukonas zelts vai sarkanais zelts, saglabā to formu un ir piemēroti salātiem, zupām vai sautējumiem.
  • Mazi cieti saturoši kartupeļi. Veidi, piemēram, apaļi balti, apaļi sarkani vai ar pirkstu kartupeļi, ir vislabākie ēdiena gatavošanai, jo tas saglabā formu un perfekti sakrīt salātos un zupās.

Padomi, izvēloties kartupeļus:

  • Izvēlieties cietos kartupeļus ar gludu virsmu un bez kāpostiem. Ja tie mīkstina vai ir tumši plankumi, tos nevajadzētu izmantot.
  • Izvēlieties tāda paša izmēra kartupeļus, lai vārītu to pašu.

Vai pirms vārīšanas ir nepieciešams nomizot kartupeļus?

Numurs Gatavošana ar ādu ir labāka, jo kartupeļi absorbē mazāk ūdens un saglabā vairāk cietes. Ja jums nepatīk āda, nomizojiet to pēc vārīšanas, kad kartupeļi atdziest.

Cik daudz laika gatavot kartupeļus

Cik ilgi kartupeļu pagatavošana veselīgi?

Gatavošanas laiks ir atkarīgs no kartupeļu lieluma. Jo lielāki kartupeļi, jo ilgāks būs nepieciešams pagatavot.

Gatavošanas laika tabula:

Kartupeļu izmērs Gatavošanas laiks*
Tiny 2,5 cm 12 minūtes
Mazs 5 cm 15 minūtes
Vidēji 7,6 cm 20 minūtes
Liels 10 cm 25 minūtes
Īpaši lieli 15 cm 30 minūtes

*Laiks sāk skaitīt no ūdens vārīšanās.

Cik ilgs laiks nepieciešams, lai pagatavotu sasmalcinātus kartupeļus?

Iepriekš redzamā tabula ir piemērota gan sasmalcinātiem kartupeļiem, gan salātiem. Ļaujiet sasmalcinātiem kartupeļiem nedaudz atdzist pēc vārīšanas. Ja jūs steidzaties, jūs varat atdzesēt kartupeļus ledus ūdens vannā.

Kā es varu zināt, ka kartupeļi tiek pagatavoti?

Ielieciet dakšiņu kartupeļa vidū. Tas ir viegli iestrēdzis un tekstūra, lai atgādinātu nogatavojušos bumbieri – cietu, bet ne pārāk mīkstu.

Kā ātrāk vārīt kartupeļus uz plīts?

Lai saīsinātu vārīšanas laiku, sagrieziet kartupeļus mazos, 2,5 cm gabaliņos. Tie vārīsies 15 minūšu laikā. Jūs varat arī vārīt ūdeni iepriekš, bet tas var nedaudz pasliktināt kartupeļu tekstūru.

Cik ilgi kartupeļu pagatavošana mikroviļņu krāsnī (ātrākā metode)

Lai vārītu lielus kartupeļus mikroviļņu krāsnī, vajadzēs tikai 6-8 minūtes. Ievietojiet divus kartupeļus mikroviļņu krāsnī, pievienojiet 2 ēdamkarotes ūdens. Pārklājiet un karsējiet visaugstāko jaudu. Pirms pasniegšanas ļaujiet atpūsties 2 minūtes.

Vārītu kartupeļu lietošana

Jūs varat ēst vārītus kartupeļus veselīgi, pasniedzot tos ar sviestu un svaigiem garšaugiem vai izmantojot tos, lai pagatavotu kartupeļus, kartupeļu salātus vai sautējumus. Pie citiem variantiem pieder sasmalcinātas kartupeļu bumbiņas vai kartupeļu pankūkas.

Saldo kartupeļu vārīšana

Saldie kartupeļi un kartupeļi tiek vārīti tāpat kā citi kartupeļi. Sagriezti gabalos, tie vārīsies 15-20 minūšu laikā. Kad viņi būs gatavi, tie kļūs mīksti un viegli pārkarsēti ar dakšiņu.

Padomi, kā vārīt perfektus kartupeļus

  • Izvēlieties pareizās kvalitātes kartupeļus. Mazais cietes ieguvējs (piemēram, sarkani vai jauni kartupeļi) ēdiena gatavošanas laikā labāk saglabā, savukārt ļoti cieti (piemēram, rūsa) mēdz sadalīties un kļūt pūkainai.
  • Sagrieziet vienveidīga izmēra gabalos. Tas nodrošina, ka visi kartupeļi tiek pagatavoti vienādi.
  • Sāciet ar aukstu ūdeni. Ievietojiet kartupeļus katlā un ielejiet aukstā ūdenī. Tas nodrošina gludu gatavošanu.
  • Nepārspīlējiet to. Ja kartupeļi vārās pārāk ilgi, tie var kļūt labi izgatavoti un zaudēt garšu.
  • Pārbaudiet ar dakšiņu. Ja dakša ir viegli dusmīga un kartupeļi jūtas mīksti, tie ir pagatavoti.
Parašykite komentarą

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *