Ja vēlaties ātru un gardu desertu, šie biezpiena virtuļi ir lieliska izvēle. Tos ir viegli pagatavot, un mīkstā biezpiena mīkla piešķir īpašu garšu un tekstūru. Lieliski piemērota gan ballītēm, gan kā salda uzkoda pie kafijas.
Sastāvdaļas biezpiena virtuļiem
- 500 g biezpiena
- 4 olas
- 3-4 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1 ēdamkarote brendija (pēc izvēles)
- Apmēram 200 g parasto miltu
- ¼ tējkarotes sāls
- 1 kaudzīta tējkarote cepamā pulvera
- Augu eļļa roku eļļošanai un virtuļu cepšanai
- Pūdercukurs, apkaisīšanai
Porciju skaits: apmēram 30 mini virtuļi
Biezpiena virtuļu gatavošana
1. solis: sagatavojiet mīklu
- Paplāti izklāj ar cepamo papīru.
- Biezpienu liek blenderī un sasmalcina līdz gludai.
- Atsevišķā bļodā viegli sakuliet olas ar cukuru, vaniļas ekstraktu un brendiju, ja lietojat. Iemaisa biezpienu un labi samaisa.
2. solis: mīklas sagatavošana
- Citā bļodā iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri.
- Pievienojiet miltu maisījumu biezpiena masai un samaisiet, līdz izveidojas mīksta mīkla, kurai jāpaliek nedaudz lipīgai.
3. solis: veidošana un cepšana
- Viegli ieeļļojiet rokas un izveidojiet nelielas, apmēram valrieksta izmēra bumbiņas uz paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Dziļā pannā uzkarsē eļļu līdz 180°C. Cepiet nelielās partijās pa 4-6 virtuļiem, uzmanīgi iemetot tos karstā eļļā, izvairoties no pannas pārpildīšanas. Cep apmēram 5 minūtes vai līdz virtuļi ir zeltaini, kraukšķīgi un izcepušies.
- Ar rievām karoti izņem virtuļus un liek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu. Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz siltu vai istabas temperatūrā.
Šī recepte ir lieliska izvēle, ja vēlaties ātri pagatavot gardu desertu. Baudiet svaigus un siltus biezpiena virtuļus, kas priecēs visu ģimeni!