Bietes ir viens no dārzeņiem, kas atradis savu vietu daudzu mājsaimniecību virtuvēs visā pasaulē. Tā pikanta garša ir patīkama garšas kārpiņām. Bietes ir ne tikai spilgtas krāsas, bet arī sniedz dažādus ieguvumus veselībai, padarot tās par obligātu jūsu uzturā. Piepildītas ar būtiskām uzturvielām, bietes ir lielisks šķiedrvielu, folātu (B9 vitamīna), mangāna, kālija, dzelzs un C vitamīna avots.
Kā iekļaut bietes savā uzturā
Ir daudzi veidi, kā iekļaut šo barojošo dārzeņu savā ikdienas uzturā. Lūk, septiņas interesantas un gardas veselīgu biešu receptes!
1. Biešu sula
Daudzu, galvenokārt diabēta slimnieku un vājuma slimnieku iecienītā biešu sula ir atsvaidzinošs veids, kā sākt dienu. Vienkārši sajauciet bietes ar citiem augļiem un dārzeņiem, piemēram, burkāniem, apelsīniem vai piparmētrām. Tas ir ne tikai uzturvielu blīvs dzēriens, bet arī palīdz detoksicēt ķermeni.
2. Biešu paratha
Šī recepte var piešķirt jūsu tradicionālajām parathām barojošu pieskaņu. Sarīvē bieti un sajauc to ar kviešu miltiem, garšvielām un izvēlētiem garšaugiem. Mīklu izrullē un cep uz pannas. Šīs rozā parathas var būt spilgts papildinājums jūsu brokastu vai pusdienu ēdienkartei.
3. Biešu salāti
Salāti ir lielisks veids, kā sākt savu dienu barojoši. Sagrieziet bieti mazos gabaliņos un sajauciet ar citām salātu sastāvdaļām, piemēram, gurķiem, tomātiem un fetas sieru. Apslaka ar olīveļļu un citronu sulu, apkaisa ar sāli un pagatavo atsvaidzinošus biešu salātus. Tā bagātīgā garša un ieguvumi veselībai jau ir populāri daudzās kultūrās un pat tajās, kas seko jaunām veselības tendencēm.
4. Biešu zupa (borščs)
Šī zupas recepte ir iedvesmota no Austrumeiropas virtuves. Šī zupa apvieno bietes ar dārzeņiem, piemēram, burkāniem, sīpoliem un kāpostiem. Pasniedziet karstu vai aukstu, tas ir lielisks veselīgs risinājums jebkuriem laikapstākļiem. Jūs pat varat pievienot sastāvdaļas pēc savas gaumes.
5. Biešu karijs
Sasmalciniet bietes un pagatavojiet ar tādām garšvielām kā ķimenes, koriandrs un kurkuma. Pievienojiet kokosriekstu pienu vai jogurtu, lai iegūtu bagātīgu, krēmīgu tekstūru. Šis karijs lieliski sader ar rīsiem vai roti.
6. Biešu halwa
Lielisks deserta biešu halwa tiek pagatavots, lēni vārot rīvētas bietes pienā ar cukuru un gī. Dekorēts ar riekstiem un kardamonu, tas ir kārums garšas kārpiņām, īpaši gaidāmajā svētku sezonā.
7. Biešu gurķis
Fermentēti ēdieni vienmēr ir bijuši neatņemama Indijas virtuves sastāvdaļa. Sālī, etiķī un garšvielās marinētas bietes var būt pikants papildinājums jūsu ēdieniem. Tam ir ne tikai garša, bet arī probiotiskas īpašības. Biešu pievienošana diētai var būt gan jautra, gan veselīga. Iespēja sajaukt ar citām veselīgām sastāvdaļām ļauj to iekļaut dažādos ēdienos, sākot no zupām līdz uzkodām un beidzot ar galvenajiem ēdieniem un desertiem.