9 uzturvielas, kas nepieciešamas katrai sievietei ilgmūžībai

9 uzturvielas, kas nepieciešamas katrai sievietei ilgmūžībai

Sievietēm novecojot, viņas saskaras ar dažādām veselības problēmām. No menstruācijām un grūtniecības līdz barošanai ar krūti un menopauzei viņu ķermenis piedzīvo daudz. Turklāt šo pastāvīgo izaicinājumu dēļ daudzām sievietēm pat ir grūtības līdzsvarot savu personīgo un profesionālo dzīvi, kas izraisa stresu. Viena lieta, kas var palīdzēt sievietēm peldēt gludāk, ir labi sabalansēts uzturs. Visu sievietei nepieciešamo uzturvielu patēriņš var palīdzēt palielināt ilgmūžību un uzlabot dzīves kvalitāti.

Svarīgas uzturvielas visu vecumu sievietēm

Šeit ir 9 galvenās uzturvielas, kas visu vecumu sievietēm būtu jāuzņem savā uzturā, lai dzīvotu ilgāk un saglabātu formu!

1. Folijskābe

Folijskābe ir svarīga uzturviela, kas katrai sievietei jāiekļauj savā ikdienas uzturā. Šī uzturviela palīdz uzlabot sirds veselību, nervu darbību, ādas un acu problēmas, gremošanu, asinsriti un enerģijas ražošanu. Grūtniecības laikā medicīnas eksperti iesaka sievietēm lietot folijskābi, jo tā var samazināt zīdaiņu iedzimtu defektu iespējamību. Folijskābi var lietot kā zaļus lapu dārzeņus, pākšaugus, stiprinātus graudaugus un citrusaugļus. Jūs varat iekļaut arī folātu piedevas savā uzturā, bet tikai pēc konsultēšanās ar speciālistu.

2. Kalcijs

Kalcijs ir svarīgs stipru kaulu un zobu uzturēšanai. Sievietēm, īpaši novecojot, ir lielāks osteoporozes risks — stāvoklim, ko raksturo trausli un vāji kauli. Tāpēc pietiekama kalcija uzņemšana ir būtiska sievietes dzīves laikā. Kalcijs ir bagāts ar tādiem avotiem kā piens, jogurts, siers utt., un, ja cilvēks ir vegāns, viņš var izvēlēties augu izcelsmes pienu un zaļumus, piemēram, lapu kāpostu un spinātus.

3. D vitamīns

D vitamīns ir būtisks kalcija uzsūkšanai, imūnsistēmai un vispārējai veselībai, jo sievietes organismā tas darbojas kā hormons. Lai uzņemtu D vitamīnu, no rīta vai vēlā pēcpusdienā kādu laiku var pavadīt saulē, savukārt, lai pievienotu D vitamīnu savai diētai, var ēst piena produktus un treknas zivis.

4. Dzelzs

Dzelzs ir vēl viena svarīga uzturviela, kas nepieciešama labai asins veselībai un palīdz novērst anēmiju. Ja dzelzs netiek lietots pareizi, cilvēks var izjust nogurumu un smagu vājumu. Speciālisti iesaka lietot dzelzi kopā ar pārtiku, kas bagāta ar C vitamīnu, lai tā ātrāk uzsūktos un labāk sagremotu. Pārtikas produkti, kas bagāti ar dzelzi, ir liesa sarkanā gaļa, mājputni, zivis un pupiņas.

5. Omega 3 taukskābes

Omega-3 taukskābes ir būtiskas, lai uzturētu labu sirds veselību un samazinātu sirds un asinsvadu slimību risku, kas ir galvenais sieviešu nāves cēlonis. Omega-3 taukskābes var iegūt no tādiem avotiem kā gī, avokado, valrieksti, čia sēklas un olīveļļa. Šo pārtikas produktu iekļaušana savā uzturā var pozitīvi ietekmēt mūsu sirds veselību.

6. Olbaltumvielas

Olbaltumvielas ir būtiska dzīvības sastāvdaļa, kas nepieciešama muskuļu masai, imūnsistēmai un audu atjaunošanai. Visu vecumu sievietēm ir nepieciešams pietiekams proteīns, lai saglabātu vispārējo veselību. Pārtika, kas bagāta ar olbaltumvielām, ir liesa gaļa, mājputni, zivis, olas, piena produkti, lēcas un tofu. Dažādi proteīniem bagāti pārtikas produkti nodrošina līdzsvarotu neaizvietojamo aminoskābju uzņemšanu.

7. C vitamīns

C vitamīns, pazīstams kā askorbīnskābe, ir spēcīgs antioksidants, kam ir svarīga loma sieviešu veselībā. Tas stimulē kolagēna sintēzi, kas pozitīvi ietekmē ādas veselību un brūču dzīšanu. Turklāt C vitamīns uzlabo dzelzs uzsūkšanos, tāpēc tas ir īpaši noderīgs sievietēm, kuras cieš no dzelzs deficīta anēmijas. C vitamīna ir daudz citrusaugļos, zemenēs, paprikos un brokoļos.

8. Šķiedra

Šķiedra ir uztura spēkstacija, kas ir noderīga visu vecumu sievietēm. Tas veicina veselīgu ķermeņa svaru, uzlabo gremošanu un samazina hronisku slimību, piemēram, sirds slimību un 2. tipa cukura diabēta, risku. Veseli graudi, augļi, dārzeņi, pākšaugi un rieksti satur daudz šķiedrvielu. Iekļaujiet savā uzturā šos šķiedrvielām bagātos pārtikas produktus.

9. Kālijs

Kālijs ir elektrolīts, kas ir būtisks asinsspiediena regulēšanai, kā arī veselīgai muskuļu un nervu darbībai. Pietiekams kālija patēriņš palīdz samazināt hipertensijas un insulta risku. Banāni, apelsīni, kartupeļi, spināti un pupiņas ir bagāti ar kāliju. Kālija un nātrija uzņemšanas līdzsvarošana ir būtiska optimālai asinsspiediena kontrolei. Tāpēc dāmas pārliecinieties, ka jūsu uzturs ir bagāts ar šīm uzturvielām, lai uzturētu veselīgu dzīvesveidu! Tāpat atcerieties, ka, lai gan ir svarīgi ēst pareizi, jūs nevarat ignorēt nepieciešamību pēc regulāras fiziskās aktivitātes un dzīvesveida bez stresa, lai dzīvotu veselīgāk un ilgāk.

Parašykite komentarą

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *