Kā pagatavot granolu mājās?
- auzu pārslas – 300 gr. Izlaidiet nevārītas ātri pagatavojamās auzas, mēs vēlamies īstas auzu pārslas.
- Rieksti un sēklas – 180 gr. Paņemiet visus riekstus, kas jums ir pa rokai, vai tos, kas jums patīk vislabāk. Sezams, linsēklas – viss iet lietā.
- Ābolu sula – 125 ml. Varat arī ņemt jebkuru sulu vai sīrupu no konservētām ogām. Jūs pat varat ņemt līdzi ūdeni.
- Medus – 125 ml. Medus veida izvēle ir arī jūsu ziņā. Ja jums ir alerģija pret medu, nomainiet to ar kļavu sīrupu.
- saulespuķu eļļa – 60 gr. Jūs varat ēst jebkurus dārzeņus; dažiem cilvēkiem patīk kokosriekstu eļļas garša savā granolā.
- Kanēlis – 2 ēdamkarotes. karotes. Ja jums nepatīk kanēļa spēcīgā garša, pievienojiet vienu ēdamkaroti šīs garšvielas. Kanēļa daudzums ietekmē arī maisījuma krāsas intensitāti.
- Sāls un pipari pēc garšas.
- žāvētas dzērvenes – 180 gr. Arī šeit ir absolūta izvēles brīvība – kāds pievieno rozīnes, sukādes utt.
1. darbība Lai atvieglotu lietošanu, sagrieziet riekstus aptuveni vienādos gabalos.
2. darbība Bļodā sajauciet riekstus, sēklas un graudus.
3. darbība Parūpēsimies par šķidrajām sastāvdaļām – katlā sajaucam medu, sulu (sīrupu), sviestu, pievienojam kanēli, sāli, piparus. Novietojiet kastroli uz lēnas uguns, maisot, lai visas sastāvdaļas apvienotos un izšķīdinātu sāli. Nevārīt!
4. darbība Ielejiet karsto šķidrumu bļodā ar sausajām sastāvdaļām un labi samaisiet. Rūpīgi samaisiet, lai visas pārslas un rieksti būtu vienmērīgi pārklāti ar mūsu sīrupu. Pēc tam maisījumu liek uz cepešpannas, kas izklāta ar pergamentu.
5. darbība Cepam cepeškrāsnī 160 grādos 40-50 minūtes. Ik pēc 10 minūtēm nepieciešams izņemt pannu un visu kārtīgi samaisīt, lai granola pagatavotos vienmērīgi. Laiks var atšķirties atkarībā no
6. darbība Gatavās ogas vai žāvētos augļus sasmalciniet valriekstu lielumā, kamēr granola atrodas cepeškrāsnī.
7. darbība Izņemiet mūsu granolu un ļaujiet tai pilnībā atdzist. Tas var šķist mitrs un mīksts – tam vajadzētu būt. Kad tas atdziest, tas būs tieši tik kraukšķīgs un zeltains.
8. darbība Pilnīgi atdzisušajai granolai pievieno vārītās sausās ogas un žāvētos augļus un vēlreiz visu labi samaisa. Ja sākumā pievienosi kaltētas ogas, tās var piedegt. Bet svaigas ogas pievieno gatavošanas vidū, tām ir laiks nožūt.