Ābolu ievārījuma ar cidoniju un magoņu sēklām recepte
Sastāvdaļas:
- Cidonijas – 300 g.
- Āboli – 940 g.
- Cukurs – 360 g.
- Magones – 1,5 ēd.k.
- Kanēlis – 2 standziņas
- Pagatavošanas laiks: 1 stunda (iepriekš ielejot augļus) + 35 minūtes (gatavošana)
- Daudzums: 900 ml. ievārījums
Kā pagatavot ābolu ievārījumu ar cidoniju un magonēm
Sāksim gatavot:
- Nomizojiet cidonijas un ābolus un izņemiet serdi.
- Nomizotos augļus sagriežam mazos kubiņos un liekam katlā, kurā vārīsim ievārījumu.
- Pievieno kanēļa standziņas (vēlams pievienot līdz pašam sasmalcinātā augļa dziļumam) un pievieno cukuru.
- Atstājiet istabas temperatūrā 1 stundu, lai āboli un cidonijas dod sulu.
- Pārliek pannu uz uguns un vāra uz vidējas uguns, bez vāka, pusstundu, ik pa laikam apmaisot un noslaukot putas.
- Izņem no ievārījuma kanēļa standziņas un pievieno magoņu sēklas. Pagatavojiet vēl 5-7 minūtes, pēc tam noņemiet no karstuma.
- Sagatavoto ievārījumu atdzesē un lej tīrās burkās. Uzglabāt tumšā vietā istabas temperatūrā, šis preparāts nav jāatdzesē.