5 pārtikas produkti, kas satur vairāk šķiedrvielu

5 pārtikas produkti, kas satur vairāk šķiedrvielu

Runājot par šķiedrvielām bagātu pārtiku, uzreiz prātā nāk āboli. Tomēr ēst tikai ābolus, lai apmierinātu ikdienas šķiedrvielu vajadzības, nav pareizais ceļš. Jūsu uzturā vienmēr jāiekļauj dažādi pārtikas produkti, kas var nodrošināt jūs ar vairākām būtiskām uzturvielām. Interesanti, ka ir dažas alternatīvas, kas pārspēj ābolus, ja runa ir par šķiedrvielu saturu. Tātad, apskatīsim dažus pārtikas produktus, kas ir bagāti ar šķiedrvielām.

Health Shots runāja ar Divju Gopalu, konsultantu dietologu un dietologu Motherhood Hospitals, Banashankari, Bengaluru, lai noskaidrotu labākos šķiedrvielām bagātos pārtikas produktus. Gopals saka: “Kad mēs domājam par šķiedrvielām bagātu pārtiku, āboli bieži vien nāk prātā kā viena no labākajām izvēlēm. Lai gan āboli ir lielisks šķiedrvielu avots, daži citi pārtikas produkti satur vēl vairāk šķiedrvielu vienā porcijā. Bet, pirms uzziniet par pārtikas produktiem, kas bagāti ar šķiedrvielām, uzziniet par šķiedrvielu priekšrocībām.

Kāpēc mūsu ikdienas uzturā ir nepieciešamas šķiedrvielas?

No labākas gremošanas līdz sirds veselībai šķiedrām ir daudz ieguvumu veselībai: 1. Veiciniet gremošanas veselību: Šķiedrām ir izšķiroša nozīme veselīgas gremošanas sistēmas uzturēšanā. Tas palielina izkārnījumu daudzumu, kas palīdz novērst aizcietējumus, atvieglojot regulāru zarnu kustību. 2. Palīdz kontrolēt svaru: Ar šķiedrvielām bagāti pārtikas produkti bieži ir ar zemu kaloriju daudzumu un ļoti sātīgi. Tas nozīmē, ka tie var palīdzēt kontrolēt nevēlamas izsalkuma lēkmes, samazināt kaloriju patēriņu un palīdzēt pārvaldīt svaru. 3. Noderīga sirds veselībai: Diēta ar augstu šķiedrvielu daudzumu var ievērojami samazināt sirds slimību risku. Izvēlieties šķīstošās šķiedras, kas var palīdzēt samazināt ZBL (sliktā) holesterīna līmeni. Tas savukārt samazina sirds slimību risku. 4. Kontrolējiet cukura līmeni asinīs: Cilvēkiem, kuriem ir cukura diabēts vai kuriem ir risks saslimt, uzturā ir nepieciešamas šķiedrvielas. Šķiedra arī palēnina ogļhidrātu gremošanu, novēršot strauju cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs. 5. Palīdz dzīvot ilgāk: Diēta ar augstu šķiedrvielu saturu ir saistīta ar samazinātu hronisku slimību risku un garāku dzīves ilgumu. Veicinot vispārējo veselību un novēršot dažādas veselības problēmas, šķiedra veicina augstāku dzīves kvalitāti. Tātad, tagad jūs zināt, kāpēc ikdienas uzturā ir nepieciešamas šķiedrvielas. Lai pievienotu daudzveidību un kopā ar šķiedrvielām iegūtu dažas citas būtiskas uzturvielas, neturieties pie āboliem.

Pārtika, kas bagāta ar šķiedrvielām, izņemot ābolus

Saskaņā ar ASV Lauksaimniecības departamenta datiem 100 grami ābolu parasti satur 2,4 gramus šķiedrvielu. Bet šeit ir vēl 5 šķiedrvielām bagāti pārtikas produkti, kas var palīdzēt apmierināt jūsu ikdienas vajadzības!

1. Kazenes

Pievienojiet savam uzturam kazenes, lai palielinātu šķiedrvielu uzņemšanu. Šīs mazās, tumšās ogas ir ne tikai garšīgas, bet arī neticami daudz šķiedrvielu. Viena glāze kazenes satur aptuveni 7,6 gramus šķiedrvielu, gandrīz divreiz vairāk nekā vidēja izmēra ābolā.

2. Avenes

Avenes ir vēl viena oga ar iespaidīgu šķiedrvielu saturu. Avenēs ir aptuveni 8 grami šķiedrvielu vienā glāzē, vairāk nekā ābolā. Tie ir arī bagāti ar antioksidantiem un vitamīniem, padarot tos par barojošu papildinājumu jūsu diētai.

3. Lēcas

Atkāpjoties no augļiem, parunāsim par pākšaugiem. Lēcas ir lielisks šķiedrvielu un olbaltumvielu avots. Viena glāze vārītu lēcu satur apmēram 15 gramus šķiedrvielu, daudz vairāk nekā ābols. Lēcas ir daudzpusīgas, un tās var izmantot zupās, sautējumos, salātos un citur.

4. Čia sēklas

Chia sēklas pēdējos gados ir kļuvušas populāras to uzturvērtības dēļ, un to šķiedrvielu saturs nav izņēmums. Tikai divas ēdamkarotes čia sēklu nodrošina 10 gramus šķiedrvielu. Sajaucot ar šķidrumu, čia sēklas (čia sēklu pudiņa recepte) veido želejveida konsistenci, padarot tās lieliski piemērotas smūtijiem, jogurtam vai kā čia pudiņa bāzi.

5. Artišoki

Dārzeņu vidū artišoki izceļas kā šķiedrvielu spēkstacija. Viens vidēja izmēra vārīts artišoks satur aptuveni 10,3 gramus šķiedrvielu, vairāk nekā ābolā. Tajos ir arī maz kaloriju un antioksidantu, padarot tos par veselīgu izvēli jūsu gremošanas sistēmai. Lai gan āboli neapšaubāmi ir barojoši un sniedz dažādus ieguvumus veselībai, ir svarīgi izpētīt dažādus pārtikas produktus, lai apmierinātu jūsu vajadzības pēc šķiedrvielām. Tāpēc noteikti ēdiet arī iepriekš minētos ar šķiedrvielām bagātus pārtikas produktus, lai palielinātu ikdienas šķiedrvielu uzņemšanu.

Parašykite komentarą

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *