Lai gan biezais krējums ir biezs, krēmīgs un, iespējams, var uzreiz uzlabot gandrīz jebkura produkta garšu, biezais krējums var nebūt labākā izvēle jūsu receptēm. Smagais krējums nav tas veselīgākais, ko izmanto gandrīz it visā, sākot no zupām līdz desertiem un pat galvenajiem ēdieniem. Ja meklējat garšīgu alternatīvu pilna tauku satura krējumam, mēs piedāvājam jums dažas veselīgas alternatīvas.
Kas ir biezais krējums un kāpēc tas ir neveselīgs?
Liela daļa tauku dzīvnieku pienā ir pazīstama kā biezs putukrējums. Kad mēs pasterizējam un atdzesējam pienu, tā tauku slānis atdalās no augšas, ko pēc tam ekstrahē, pasterizē un homogenizē, izmantojot augstu siltumu un augstu spiedienu, lai galaproduktā iegūtu putukrējumu. Smago krējumu patiesībā nav tik viegli sagremot, un tas ir veids, kā diētai pievienot bieza krējuma aizstājējus. Viņa saka: tā kā tajā ir daudz tauku, tajā ir arī daudz kaloriju (36 procenti piena tauku). Tas var izraisīt svara pieaugumu, ja to lieto lielos daudzumos. Tiem, kuri nepanes laktozi, biezs krējums var izraisīt alerģisku reakciju. Viņa piebilst: “Piena produktu patēriņš ar augstu tauku saturu ir saistīts ar dažādiem vēža veidiem, piemēram, krūts vēzi, prostatas vēzi un citiem.” Krējuma tauku pārpilnība var izjaukt jutīgu cilvēku zarnas, kas var izraisīt caureju, gāzes utt.
Cik daudz ir par daudz, ja runa ir par biezu krējumu?
Ar mēru viss ir labi, bet nevajag pārspīlēt! Smags krējums kafijas tasē vai deserta piedeva ir piemērots, ja ievērojat porcijas lielumu. Tomēr regulāri un lieli daudzumi noteikti nav ieteicami augstā piesātināto tauku un kaloriju satura dēļ.
Veselīgi aizstājēji biezam krējumam
Ir daudz biezā krējuma aizstājēju, ko var saputot tikpat labi kā biezo krējumu, un tie ir arī garšīgi!
1. Kokosriekstu krēms
Tā kā tā ir alternatīva bez piena produktiem, tā ir lieliska izvēle tiem, kam ir laktozes nepanesamība. Kokosriekstu krēma pievienošana jebkuram desertam padara to garšīgāku kokosriekstu piena dabiskā salduma dēļ.
2. Indijas riekstu krēms
Iemērciet Indijas riekstus siltā ūdenī 1-2 stundas, lai tie kļūtu mīksti, pēc tam pēc ūdens iztukšošanas sablenderējiet Indijas riekstus, lai iegūtu krēmīgu gala produktu. Varat pievienot pienu, lai sasniegtu vēlamo konsistenci, bet, ja vēlaties, lai tas nebūtu piena produkts, izvēlieties alternatīvas, kas nesatur piena produktus, piemēram, auzu vai mandeļu pienu.
3. Sīpolu krēms
Sāciet, ievietojot sīpolus iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, lai aptuveni 45 minūtes ceptos 400 grādos pēc Fārenheita. Kad sīpoli ir mīksti uz tausti, izņemiet tos un sasmalciniet tos blenderī, pēc garšas pievienojiet citrona sulu, sāli un eļļu. Pēc tam ielejiet sīpolu krēmu bļodā un izmantojiet to sāļās receptēs, lai pievienotu maltītēm veselīgu, vegānisku garšu!
4. Puse un sviests
Paņemiet 1/8 tase kausēta sviesta un 3/4 tase pusi un pusi. Puse būtībā ir krējuma un piena maisījums ar vienu trešdaļu pilna krējuma tauku. Tātad izrādās, ka šajā aizstājējā ir salīdzinoši maz kaloriju un tauku, bet gandrīz līdzīga tekstūra.
5. Piens un sviests
Ja nevēlaties daudz saputot krējumu, bet tikai vēlaties izmantot krējumu ēdiena gatavošanai vai cepšanai, noteikti varat izmēģināt piena un sviesta maisījumu, 3/4 glāzes piena un 1/4 tasi kausēta sviesta.
6. Grieķu jogurts un piens
Ņem vienādās daļās grieķu jogurtu un pienu, iegūto krējumu, lai arī nevar saputot, ir viegli pievienot zupām, mērcēm vai konditorejas izstrādājumiem. Lietojot šo aizstājēju zupās, jābūt uzmanīgiem, lai tas nesabiezinātu, un, pievienojot, izslēdziet liesmu. Zemeņu grieķu jogurta recepte ir jāizmēģina!
7. Sojas piens un olīveļļa
Lai to izdarītu, ņemiet 2/3 tase sojas piena un, lai pievienotu sojas pienam taukus, lai iegūtu garšu, ņemiet 1/3 tase olīveļļas. Var izmantot ēdiena gatavošanai vai cepšanai, bet ne putošanai.
8. Piens un kukurūzas ciete
Paņemiet vienu tasi piena un divas ēdamkarotes kukurūzas cietes un samaisiet maisījumu, lai kukurūzas ciete sabiezinātu pienu.