Pārtrauciet mizot šos 5 dārzeņus, pretējā gadījumā jūs zaudēsiet to priekšrocības

Pārtrauciet mizot šos 5 dārzeņus, pretējā gadījumā jūs zaudēsiet to priekšrocības

Dārzeņu mizas un mizas bieži ir bagātas ar antioksidantiem, šķiedrvielām un citām būtiskām uzturvielām. No otras puses, mēs nedomājot nolobām ādu. Tomēr, izmetot dažu dārzeņu mizas, jūs varat atņemt visas dārzeņu uzturvielas. Nāc un pastāsti par dārzeņiem, kuriem nevajadzētu mizot.

Dārzeņi, kurus nekad nevajadzētu mizot

Dārzeņi ir svarīga veselīga uztura sastāvdaļa, jo tajos ir daudz barības vielu, kas nepieciešamas ķermeņa barošanai un labas veselības uzturēšanai. Un dažu dārzeņu mizas glabā svarīgu uzturvielu dārgumu krātuvi.

1. Kartupeļi

Kartupeļi ir Indijas receptes, un to miza ir bagātīgs šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu avots. Tie satur vairāk kālija nekā gaļa, kas ir būtisks sirds veselībai un muskuļu darbībai. Faktiski kartupeļu mizās ir arī dzelzs, kas palīdz atbalstīt sarkano asins šūnu darbību. Tātad, atstājot uz kartupeļu mizas, tiek pievienota ne tikai brīnišķīga tekstūra, bet arī palielinās barības vielu daudzums. Pirms gatavošanas noteikti labi berzējiet tos, lai noņemtu netīrumus. Kartupeli var lietot ar mizu!

2. Burkāni

Burkānu mizas ir pilnīgi droši lietojamas un, patiesībā, veselīgas. Tas ir plāns un ēdams un satur daudzas uzturvielas, tostarp antioksidantus, C vitamīnu, B3, uztura šķiedrvielas un fitoelementus. Šīs uzturvielas ir pazīstamas ar savām imunitāti stiprinošajām īpašībām un to lomu veselīgas ādas un redzes uzturēšanā. Beta-karotīna saturs, kas piešķir burkāniem spilgti oranžu krāsu, palīdz uzlabot gremošanu un vispārējo labsajūtu.

3. Gurķi

Jā, jāēd arī gurķis, ar mizu. Gurķu mizas ir bagātas ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām, tostarp K vitamīnu, kas ir nepieciešams asins recēšanai un kaulu veselībai. Tas ir arī silīcija dioksīda avots, savienojums, kas atbalsta veselīgu ādu, matus un nagus. Pievienojiet gurķu mizas saviem salātiem vai uzkodām, lai iegūtu papildu uzturvērtību un saglabātu mitrumu.

4. Baklažāni

Baklažānu āda ir bagātīgs spēcīga antioksidanta nasunīna avots, kas palīdz aizsargāt smadzeņu šūnas no oksidatīvā stresa. Tas satur arī diētiskās šķiedras, kas palīdz gremošanu un liek jums justies sātai. Gatavojot ēdienus, piemēram, baklažānu parmezānu vai ceptu baklažānu, saglabājiet ādu neskartu, lai maksimāli palielinātu tās ieguvumus veselībai.

5. Cukini

Gan cukini mīkstumam, gan ādai ir daudz ieguvumu veselībai, piemēram, labāka gremošana, labāks garastāvoklis un kaulu veidošanās. Tās āda ir lielisks šķiedrvielu, C vitamīna un kālija avots. Miza arī piešķir jauku tekstūru dažādiem ēdieniem. Neatkarīgi no tā, vai jūs sautējat, grilējat vai cepjat cukīni, ādas atstāšana ir lielisks veids, kā palielināt tā uzturvērtību. Tātad, tagad jūs zināt, kurus dārzeņus nekad nevajadzētu mizot. Bet noteikti rūpīgi nomazgājiet šos dārzeņus pirms ēšanas vai izmantošanas ēdiena gatavošanā, lai noņemtu netīrumus un pesticīdus!

Parašykite komentarą

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *