8 brīnišķīgi iemesli, kāpēc diētai pievienot kurkumas pienu

8 brīnišķīgi iemesli, kāpēc diētai pievienot kurkumas pienu

Kurkuma var smaržot rūgti, bet dzeltenīgais pulveris, pateicoties daudzajām īpašībām, var pārvērst jebkuru dzērienu par superdzērienu. Tāpēc jūsu vecmāmiņa vienmēr lūdza jūs dzert kurkumu vai zelta pienu, pirms sitat pret maisu. No brūču dzīšanas līdz saaukstēšanās ārstēšanai kurkuma piens vienmēr ir bijis populārāko mājas aizsardzības līdzekļu sarakstā katrā mājsaimniecībā. Ja jūs domājat, kāpēc tas ir tik veselīgs, jums jāzina, ka kurkuma pienam ir vairākas priekšrocības.

Kurkuma piena ieguvumi veselībai

Kurkuma, kas nāk no Curcuma longa auga saknēm, ir dzeltena garšviela ar veselību veicinošām īpašībām, kas tiek piedēvētas tās aktīvajai sastāvdaļai, ko sauc par kurkumīnu. Kombinējot ar pienu, tiek uzlabotas gan kurkumas, gan piena priekšrocības. Šeit ir daži no kurkuma piena ieguvumiem uzturvērtībā:

1. Piemīt pretiekaisuma īpašības

Kurkumas piena dzeršana var palīdzēt novērst tādas problēmas kā artrīts un iekaisīga zarnu slimība. Tam piemīt pretiekaisuma īpašības, kas palīdz mazināt iekaisumu organismā un samazina šādu problēmu risku. Alternative Medicine Review publicētajā pētījumā konstatēts, ka kurkumīnam, kurkuma aktīvajai sastāvdaļai, piemīt pretiekaisuma īpašības, kas palīdz samazināt locītavu sāpju un iekaisuma risku organismā.

2. Bagāts ar antioksidantiem

Antioksidanti ir molekulas, kas palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem organismā, kas var bojāt šūnas un veicināt dažādas hroniskas slimības. Kurkumīns ir spēcīgs antioksidants, kas palīdz atbalstīt vispārējo veselību un palēnināt novecošanās procesu. Tas arī samazina vēža, sirds slimību un citu līdzīgu slimību risku.

3. Nostiprina imunitāti

Ja jūs bieži slimojat, mēģiniet pievienot savam uzturam kurkumas pienu. Tam ir imūnmodulējošas īpašības, kas palīdz atbalstīt imūnsistēmu un uzlabo organisma spēju cīnīties pret infekcijām un slimībām.

4. Uzlabo gremošanu

Vai jums ir gremošanas problēmas, piemēram, gremošanas traucējumi un vēdera uzpūšanās? Kurkumas piena dzeršana var palīdzēt mazināt simptomus. Eksperte stāsta, ka kurkuma pienam piemīt īpašības, kas stimulē žults veidošanos aknās, palīdzot pareizi sagremot taukus.

5. Tas nāk par labu tavām smadzenēm

Kurkuma piena dzeršana var pat uzlabot smadzeņu veselību. Regulārs patēriņš var palīdzēt aizkavēt vai pat mainīt smadzeņu slimības un ar vecumu saistītu smadzeņu disfunkciju, saka Samant.

6. Palīdz sadziedēt brūces

Pētījumi liecina, ka kurkumai piemīt antiseptiskas, pretiekaisuma, pretmikrobu un pretalerģiskas īpašības, kas palīdz dziedēt brūces. Tas paātrina dzīšanas procesu un atbalsta brūču dzīšanu. Tas arī palīdz cīnīties pret dažādām infekcijām, tostarp baktēriju un vīrusu infekcijām.

7. Uzlabo sirds veselību

Vai zinājāt, ka sirds slimības ir viens no galvenajiem nāves cēloņiem pasaulē? Šī dzēriena galvenā sastāvdaļa kurkuma var arī palīdzēt samazināt sirds slimību risku. Kardioloģijas pamatpētījumu pārskats atklāja, ka kurkumīns uzlabo asinsvadu gļotādas darbību, ko sauc par endotēlija funkciju, kas ir būtiska veselīgas sirds uzturēšanai. Kurkumas piena dzeršana var arī palīdzēt samazināt tādus riska faktorus kā holesterīns un asinsspiediens, kas izraisa sirds slimības.

8. Samazina trauksmes un depresijas risku

Tā kā kurkuma piena dzeršana uzlabo smadzeņu veselību, tas var arī palīdzēt uzlabot jūsu garīgo veselību. Eksperts saka, ka kurkumīnam ir antidepresīva iedarbība un tas var palīdzēt mazināt depresijas un trauksmes simptomus.

Kā pagatavot kurkuma pienu?

  • Katliņā uzkarsējiet tasi piena vai piena bez piena.
  • Pievienojiet pienam pusi vai vienu tējkaroti kurkumas pulvera vai nelielu gabaliņu svaigas kurkumas saknes.
  • Pievieno šķipsniņu melno piparu. Tas satur savienojumu, ko sauc par piperīnu, kas var uzlabot kurkumīna uzsūkšanos, viņa skaidro.
  • Pagatavojiet maisījumu dažas minūtes un labi samaisiet.
  • Izkāš pienu, lai noņemtu atlikušās kurkuma daļiņas.

Piezīme: Kurkumīna daudzums kurkumā var ievērojami atšķirties atkarībā no tādiem faktoriem kā kurkuma avots un tā apstrādes veids. Vidēji kurkuma satur apmēram 2-5% kurkumīna pēc svara. Lai no kurkumas iegūtu apmēram 100 mg kurkumīna organismā, vajadzētu patērēt aptuveni 2000 līdz 5000 miligramus (2 līdz 5 gramus) kurkuma. Lai gan jūs varat baudīt šo nomierinošo un barojošo dzērienu katru dienu, eksperts saka, ka tas neaizstāj medicīnisko aprūpi, kad tas ir nepieciešams. Jums jākonsultējas ar savu veselības aprūpes sniedzēju, pirms pievienojat to savai diētai vai ja jums ir kādas īpašas veselības problēmas.

Parašykite komentarą

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *